Kartofel na wiele sposobów | Facecook | Wrocław

Czy puree ziemniaczane z dodatkami może być daniem modnym i atrakcyjnym w świecie, w którym restauracje, bistra, bary i gastropuby prześcigają się w prezentowaniu coraz nowszych pomysłów na jedzenie, niecodziennych połączeń smakowych i nieoczywistych zestawień?

Okazuje się, że tak! Taką ofertę ma wrocławski Facecook i właśnie ziemniaki z dodatkami serwowane w tym lokalu chcemy Wam dzisiaj polecić.



Przekraczając drzwi Facecooka, warto na chwilę przystanąć przed tablicą, która informuje nas, w jaki sposób zamówić sobie smaczny obiad. Najpierw trzeba określić, czy głodnym jest się bardzo, czy jedynie trochę i do stwierdzonego stopnia głodu dopasować porcję (mniejsza to puree z 3, a większa – z 5 ziemniaków).

Kolejny etap to domówienie dodatków. Można poprzestać na jednym, ciepłym lub zimnym, ale nie jest to ograniczenie. No i wszystko należy popić – kefirem, mlekiem lub czeskim piwem.


Prosta recepta zdaje egzamin. W efekcie otrzymujemy bowiem ziemniaczane puree podane w wydrążonym ziemniaku z towarzyszeniem zamówionych dodatków. Całość ląduje na estetycznej tacce i dość dobrze smakuje. Gdyby jeszcze trochę dopracować wygląd dania, byłoby naprawdę świetnie!

Wypróbowane przez nas dodatki to szpinak w sosie beszamelowym (któremu warto dodać nieco bardziej wyrazistego smaku) oraz wołowina w sosie BBQ (której nic nie brakowało). Plusa dajemy też za wystrój lokalu – jest miło i przyjemnie, ładnie i czysto. Fajne miejsce na obiad lub kolację w gronie znajomych lubiących ziemniaki!




Facecook
Wrocław: Szewska 27A
codziennie od 11 do 23, w piątki i soboty do 1 w nocy, w niedziele do 22
porcja ziemniaka (w zależności od wybranych dodatków) od 15 do 27 zł
piwo (0,3l) od 6,50 zł, herbata, sok, woda 5 zł, kawa od 7 zł
strój nieformalny, wystrój nowoczesny minimalistyczny