Wrocławska Feta | Festiwal Piwa, Wina i Sera

Wrocławska Feta od pierwszej swojej edycji cieszyła się ogromną popularnością wśród smakoszy, zyskując rozgłos również poza granicami województwa Dolnego Śląska. Wieści o wydarzeniu rozeszły się po Polsce, przyciągając w kolejnych edycjach gości z całego kraju. Festiwal nieodzownie złączył się z Wrocławiem, na stałe zapisując się na jego kulinarnej mapie. 

Co w tym roku? Zbliżająca się edycja festiwalu to rekordowa liczba wystawców, setki pysznych produktów rzemieślniczych, gotowanie na żywo i elektryzujące koncerty. Festiwal to też warsztaty, prelekcje i foodpairingi prowadzone przez ekspertów.

Na scenie, Gieno Mientkiewicz serowy ekspert wraz z Yusufem Suleymanem właścicielem serowarni Hellimpol, zademonstrują na oczach gości, jak powstaje ser typu cheddar. Pokaz kulinarny podzielony będzie na dwa dni. W niedzielę będzie można skosztować nastawionego w sobotę sera.

Przez winiarskie smaki i aromaty oprowadzi gości festiwalu Mariusz Kapczyński. Winiarski ekspert opowiadać będzie o trendach, newsach, wydarzeniach, nowych twarzach, winach i odmianach winorośli.

Wrocławska Feta to także doskonała oprawa muzyczna. Każdego dnia wybrzmiewać będą niezwykle elektryzujące koncerty w wykonaniu między innymi Swinging Deer, Mocnej Strony Bluesa, Wojtka Kiełbasy, Duetu Nawrot&Smardzewski.

Wrocławska Feta na wrocławskim rynku od 4 do 6 sierpnia 2023 roku. W piątek od 15 do 22, a w sobotę i niedzielę od 12 do 22. Wstęp wolny.













Materiał powstał we współpracy z Wrocławska Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera